Behandelvormen

Oefengroep en individuele behandelingen voor mensen met COPD, astma en hyperventilatie

Voor deze klachten maken wij gebruik van speciale doelgerichte oefenprogramma’s die bestaan uit ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, spierversterkende oefeningen en conditietraining. Wij hebben hiervoor een gespecialiseerde fysiotherapeut in dienst. Lees meer

Looptraining voor etalagebenen (claudicatio intermittens)

Claudicatio intermittens is een aandoening van de bloedvaten in de benen die tijdens het lopen pijn, kramp of een moe gevoel geven. Looptraining heeft hierop een fantastisch effect. De pijn vermindert en u kunt al snel veel verder lopen. Fysiotherapie voor deze klachten wordt vergoed vanuit de basis verzekering. Lees meer

Looptraining voor mensen met spanningsklachten

Een van onze fysiotherapeuten verzorgt in samenwerking met een GGZ POH-er (hard)looptraining voor mensen met spanningsklachten. Dit is een initiatief van Anouk Meijer, huisarts van het Medisch Centrum Oost. Maar ook patiënten van andere huisartsen kunnen hieraan deelnemen.

Leefstijlinterventie

Kampt u met klachten door overgewicht? Lukt het u niet om hier zelf mee aan de slag te gaan? Wellicht is het CooL-programma iets voor u. Het CooL-programma staat voor Coachen op Leefstijl. Het is een gecombineerde leefstijlinterventie (GLI), bedoeld voor mensen met (ernstig) overgewicht. In de meeste gevallen wordt het programma geheel vergoed door de basisverzekering. Lees meer

Fysiotherapie bij kanker

Wij zijn lid van onconet en bieden een op maat gemaakt trainingsprogramma aan waarmee u snel weer in balans bent. Lees meer

Valtraining

Valt u veel?  Of loopt u erg onzeker? Hier is vaak wat aan te doen. Middels een op maat gemaakt oefenprogramma zorgen wij er voor dat uw balans beter wordt en u minder valt. Dit kan zowel individueel als in een groep.

Fitnessgroep op medische indicatie voor ouderen

Iedereen kan sporten om zo fit mogelijk te blijven. Wij bieden een individueel gericht oefenprogramma aan in kleine groepen in onze fitnesszaal.

Kinderfysiotherapie bij u thuis voor baby’s

Kleine kinderen zijn vaak op hun best in hun eigen omgeving. Onze kinderfysiotherapeut heeft doordat zij 13 jaar in het ziekenhuis heeft gewerkt met vooral hele jonge kinderen veel ervaring en deskundigheid in huis. Zij komt op verwijzing van de huisarts of de kinderarts bij u thuis langs als uw kindje extra hulp nodig heeft bij het leren rollen, zitten, staan en lopen. Ga naar onze website voor kinderfysiotherapie.

Ouder en kind Peutergym

Klimmen, klauteren, springen, balanceren, hangen en rollen: wat thuis niet altijd kan of mag, is wél mogelijk in de gymzaal. Samen met papa, mama, oma of opa en andere peuters spelenderwijs de mogelijkheden van je lijfje leren kennen.  Bij kinderen vanaf 18 maanden zijn de kosten 75 euro voor 10 lessen. Voor kinderen vanaf 18 maanden.

Ontspannings-/sportmassage

Bent u erg gespannen of heeft u last van stijve spieren? Dan kunt u bij ons terecht voor een ontspannende massage. De kosten hiervoor worden niet vergoed door de zorg verzekeraar.

Ergonomische adviezen

Bij deze adviezen worden de werkzaamheden en de werkomgeving (in huis of bedrijf) besproken en vervolgens zodanig op elkaar afgestemd, dat de lichamelijke belasting zo laag mogelijk is en uw klachten zullen verminderen.

Acupunctuur

Acupunctuur is een oude geneeskunde waarin de mens als integraal geheel in verbinding met de natuur wordt beschouwd.  China heeft een enorme rijkdom aan kennis over ziekten, gezondheid en geneeskunde. De overlevering laat zien dat men in de oudheid een duidelijk inzicht had in de grondslagen van de menselijke fysiologie en pathologie, van de interne organen en de meridianen van het lichaam, van ziekte-oorzaken, diagnostiek en behandelprincipes.

Belangrijk voor het onderzoek van de patiënt door de acupuncturist zijn observaties met gebruikmaking van onze zintuigen door middel van luisteren, voelen, kijken, ruiken en vragen stellen. Voor de diagnose is integriteit, het lichaam/geest (holisme)  één geheel een gegeven. Het leggen van verbanden en relaties is hierbij essentieel voor de diagnose en behandeling.

Wetenschappelijke studies bevestigen steeds vaker de werking van acupunctuur en worden verklaard aan de hand van de onderlinge samenhang tussen de verschillende lichaamsdelen, via het perifere- en centrale zenuwstelsel.

Ga voor meer informatie over deze behandelvorm naar www.frankettema.nl, of stuur een e-mail naar: info@frankettema.nl.